Politică

Furați de PSD și PNL!? Unde sunt cei 2.4 milioane de lei daţi pentru studiul de impact pentru Canalul Bâstroe în 2015?

La finele lunii iulie 2015, Guvernul României aproba prin HG 616, finanţarea pentru o serie studii şi proiecte pe care le includea într-un mega program numit „Colectarea, prelucrarea şi crearea de mecanisme şi instrumente de promovare a datelor şi informaţiilor necesare întocmirii rapoartelor către Comisia Europeană, Agenţia Europeană de Mediu şi Secretariatele Convenţiilor internaţionale din domeniul protecţiei mediului” desfăşurat în perioada 2015-2018″.

În anexa prezentei Hotarari de Guvern, la poziţia 53, se stipula clar că suma de 2,4 milioane de lei va fi acordată Ministerului Mediului, condus la acea vreme de Graţiela Gavrilescu, pentru „Studiu privind monitoringul calităţii componentelor fizico- chimice şi biologice din Delta Dunării şi zona costieră adiacentă în contextul impactului transfrontier al canalului Bâstroe şi analiza consecinţelor asupra mediului în RBDD „.

Ca un făcut, acei bani nu au ajuns niciodată la ARBDD, deci… nu şi-au făcut treaba, cu toate că erau dedicaţi ARBDD-ului! De urmărit, pentru cei care chair sunt curioşi, ce s-a întâmplat ce cei 2,4 milioane de lei, unde au fost deturnaţi şi cine a beneficiat de ei? Cred că la această întrebare, mulţi ar avea de aflat multe lucruri „misterioase”…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button