Social

Cine este Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha

Cine este Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha. După competiție, mama gimnastei, antrenoarea Camelia Voinea, a vorbit despre drumul parcurs de fiica ei până la această performanță, care nu a fost deloc ușor.  

Sportiva antrenată de mama sa, Camelia Voinea, și de Cristian Moldovan a câștigat două medalii de aur, la bârnă, unde a obținut cel mai mare punctaj, 13,766 și la sol, unde a obținut 13,600.

Campioana olimpică și antrenoarea Camelia Voinea este mândră că fetița ei i-a pășit pe urme, chiar dacă nu i-a prevăzut o carieră în sport.

Eu nu aveam în cap să fac o gimnastă din ea. Și-a dorit foarte mult. Aveam bonă și mă tot suna să-mi spună că nu se oprește din plâns. Așa că i-am spus să o aducă cu taxiul la sală. Și, de atunci, venea mereu. La vreo 5 ani, m-am trezit cu ea la aliniere, printre gimnaste. Pe urmă, a început să mă certe că nu mă uit la ce face ea, că de ce nu merge și la ea la concurs.

De multe ori mi s-a dat în cap pentru că o cheamă Voinea și este fiica mea. Mai ales în România. La competițiile internaționale am fost arbitrată corect. La nivel național, nu s-a întâmplat asta. S-a văzut după FOTE și Europene.

Diferență colosală de note la toate cele patru aparate. Aproape un punct la fiecare aparat. În țară, sunt interese de club, poate unii sunt sancționați dacă nu aduc rezultate. Dar toate au o limită. Sabrina a suferit foarte mult și, dacă nu aș fi fost eu lângă ea, s-ar fi lăsat de gimnastică. I-am spus că va vedea adevărată ei valoare când va concura pe plan extern”, a povestit Camelia Voinea, potrivit Gsp.ro.

După succesul de la Doha, Sabrina a început să se pregătească pentru europenele de senioare din aprilie și speră să ajungă la Olimpiada din 2024.

Muncă foarte multă, dar rezultate foarte frumoase. Cum am demonstrat şi la Europene aşa am demonstrat şi aici şi voi demonstra mereu. O să încerc să câştig cât mai multe concursuri şi să adun puncte pentru Olimpiadă.Vreau să merg din tot sufletul meu la Olimpiada din 2024 de la Paris şi să mă întorc cu medalii de aur.

La sol, la bârndă şi îmi doresc foarte mult şi la sărituri aur. Voi lucra pe a doua săritură. Doamne ajută! Am avut mai multe emoţii pe podium decât pe aparate şi simţeam că mi se înmoaie picioarele de fericire”, a declarat Sabrina Voinea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button