Politică

Ucrainenii o dau cotită: Nu se pot face măsurători în Deltă fără acordul armatei ucrainene 

Scandalul legat de lucrările de dragare făcute de ucraineni pe canalul Bâstroe capătă noi nuanțe. La Ministerul Transporturilor din România a avut loc o întâlnire între specialiștii din Ucraina și cei din România.

Conform surselor din cadrul ministerului Transporturilor, specialiștii din Ucraina s-au dovedit extrem de deschiși și au pus la dispoziția autorităților din România toate datele cerute.

Discuția s-a complicat puțin, în momentul în care partea română a cerut să le fie permis accesul pe teritoriul Ucrainei pentru măsurători. Civilii din Ucraina au spus că este război și este nevoie de acordul armatei pentru o astfel de operațiune.

Totul a rămas în aer, iar România așteaptă un răspuns din partea armatei Ucrainei pentru a putea intra pe Bâstroe.

Ucrainenii vor vorbi cu armata și frontiera pentru asigurarea protecției. Următoarea sedință între ministerele Transporturilor din cele două țări o sa fie zilele următoare.

Nu a scăzut nivelul apei în Delta Dunării

Specialiștii de la Apele Române au efectuat măsurători în Delta Dunării, dar și pe canalul Bâstroe și au constatat faptul că debitul apei nu a scăzut remarcabil în perioada 2017-2023.

Cei de la Apele Române arată faptul că s-au produs doar fenomene de eroziune în zonele cu pante line. La adâncimile maxime nu s-au produs reduceri ale debitului pe canalele Dunării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button