OpiniiPolitică

Cornel Nistorescu: Dacă Ciucă are nevoie de un robot care să-i prezinte probleme românilor, atunci poate să demisioneze şi să plece acasă sau la popotă

Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie, în Cotidianul, că dacă premierul Nicolae Ciucă a ajuns să aibă nevoie de un robot care să-l informeze în şedinţele de Guvern despre problemele şi doleanţele românilor, atunci poate să demisioneze şi să plece acasă sau la popotă.

Iată textul:

„Dacă situația ar fi fost roz și lucrurile ar fi mers strună, găselnița generalului (r) Nicolae Ciucă ar fi fost simpatică, poate chiar un semn de modernitate. Am fi zis și noi: Uite, dom’le, cum ne modernizăm! Ne-am dat dracului că vocea poporului se aude și în ședințele de guvern. Numai că lucrurile merg prost în toate domeniile. Aducerea lui Ion în scenă, în loc să stîrnească admirație și simpatie, enervează și provoacă o bășcălie pe termen lung.

Consilierul onorific al premierului va fi rapid inclus în toate bancurile românilor și, alături de Bulă, de Zeroni sau de Radio Erevan, va face carieră.

Niște sfetnici cu cap de nucă l-au împins în această scenetă. Nicolae Ciucă a fost împins să se folosească de ingeniozitatea unui colectiv de studenți și profesori pentru a scoate în evidență comunicarea sa cu poporul. Marketing politic naiv și nimic mai mult.

„Te reprezint. Voi fi prezent în ședințele de guvern în numele tău”.

Cum adică? În ședințele de guvern, premierul apasă pe buton pentru a afla ce zice poporul? Și ce va auzi? Circ și înjurături peste înjurături, întrerupte de revendicări de pensionari nefericiți.

„Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa pot învăța să-i reprezint, ca într-o oglindă, noi suntem Ion”.

Caraghioslîc în toată legea! Lansarea lui Ion nu-i decît o făcătură de propagandă menită a semnala startul premierului într-o campanie electorală. Nimic mai mult. De altfel, sceneta cu Ion a fost lansată în aceeași zi cu mărțișorul și cu difuzarea unui sondaj care minte că PNL este pe locul doi cu un procent onorabil (23%). Ion al lui Ciucă este un fel de mărțișor din Piața Victoriei în pandant cu cel de la Cotroceni, cu Iohannis vorbind despre sustenabilitatea femeilor în politica noastră.

Găselnița cu Ion a fost scoasă pe mare grabă și nu arată decît sărăcie de gîndire și prefăcătorie prețioasă. Dacă premierul are nevoie de un robot ca să afle ce gîndește poporul, atunci mai bine demisionează și se duce la popotă sau acasă. Un premier care nu știe ce vrea populația și care sunt problemele ei și așteaptă cu urechea la înregistrările de pe robot să vadă ce-i zic compatrioții este doar un bou fără coarne. Dacă ar fi fost așa, mai bine îi făceau cadou un robot încălțat cu bocanci, care, în fiecare săptămînă, să-i dea un șut în cur și să-l trimită prin provincie și prin cartierele bucureștene să afle ce gîndește poporul și ce așteaptă de la guvernanți.

Din cîte știu, premierul s-a întîlnit cu diverși oameni grei din agricultură și știe ce-i doare și ce necazuri au. A vizitat și fabrici românești performante și a aflat de la manageri și investitori ce corecții sunt necesare în economie.

Așadar, nu-l bănuiesc pe Nicolae Ciucă a fi străin de țară, ca un căprar căzut din Lună. Dimpotrivă! Am sentimentul că îl apasă doar lipsa de experiență și nu știe cum să le descurce. Și nici nu are cu cine. Vînătorii de afaceri și de tunuri din PNL numai de transmis mesajele poporului și de trudit la bunul mers al treburilor nu se ocupă!”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button