Politică

Ministrul Agriculturii Florin Barbu minte! Liderul FORT: „Nu sunt membru AUR”

Transportatorii și fermierii au forțat joi după-amiază intrarea în București cu tractoarele și camioanele pentru a protestat în fața Guvernului, dar forțele de ordine i-au blocat la marginea Capitalei, în Chiajna. Presa a vehiculat că protestul este organizat de AUR. Ministrul Agriculturii Florin Barbu, zis Busy mafiotu, a declarat că protestul este organizat de AUR, iar liderul FORT este membru și candidat AUR la parlamentare. George Simion, manifestanții și liderul FORT neagă.

Conform unor surse guvernamentale citate de TVR, în spatele protestelor s-ar afla lideri ai partidului AUR.

Contactat de HotNews.ro, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români din Transporturi (FORT), Augustin Hagiu, a negat joi seara, că ar fi membru AUR sau că i s-ar fi propus să candideze pentru partidul condus de George Simion.

„Nu sunt membru AUR și nu am niciun angajament sau vreo promisiune față de AUR pentru alegerile din acest an. Am fondat Partidul România Unită (PRU) în 2016, iar ultima mea candidatură în politică a fost în 2018 la alegerile parlamentare din Vaslui pe platforma PUSL (partidul lui Dan Voiculescu, n.r.)”, a spus Augustin Hagiu.

Augustin Hagiu nu a participat joi la consultările de la Guvern, FORT trimițând un alt reprezentant. Transportatorii au mai fost reprezentați și de Florin Tomuță, vicepreședinte al COTAR și membru fondator al Asociației Operatorilor de Transport Rutier „Apulum”. Acesta are firmă de transport și este președinte PSD Alba Iulia.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, susține că organizația pe care o conduce nu a fost implicată în protest.

  • „Eu peronal nu am fost la consultări, nu am organizat acest așa zis protest. După cum știți problema RCA nu este nouă și nici aglomerația din vămi. În problema RCA credem că am găsit o soluție pe care o vom prezenta săptămâna viitoare la ASF. Nu implică nici plafonare, nici alte aberații. Să sperăm că toata lumea va fi de acord.
  • Domnul Tomuță a fost rugat să-i ajute de către o parte dintre cei care au fost azi la consultări la Guvern, acesta știind foarte bine legislația din transport. Și când a ieșit a spus foarte clar că nu avem nici o implicare în acest protest, noi fiind încă de anul trecut în discuții pe legislația din transport.”, a declarat pentru HotNews.ro președintele COTAR.

Preşedintele AUR, George Simion, s-a dus, joi seară, la transportatorii și fermieri care protestează la intrarea în Capitală şi le-a cerut jandarmilor să le permită accesul în Bucureşti cu tractoarele.

Liderul AUR a susţinut că forţele de ordine au comis un abuz prin blocarea transportatorilor în Chiajna, precizând că este dreptul oamenilor de a protesta.

„Sunt deputat al României, de ce îi blocaţi? Aşa aţi primit ordine de la Ciolacu şi de la Predoiu, de la ministrul vostru de Interne? Să vă fie ruşine. E dreptul lor de a protesta, s-au mai organizat proteste cu transportatori, s-au mai organizat proteste cu tractoare. O să fim şi în Piaţa Victoriei, în momentul ăsta s-a comis un abuz, oamenii sunt blocaţi şi nu sunt lăsaţi să protesteze. Sunt aici să mă asigur că Jandarmeria îi lasă să treacă şi nu îi legitimează pe cei din Piaţa Victoriei. O să mă asigur că o să-i lăsaţi cu autovehiculele cu care au venit”, a afirmat Simion.

Senatoarea Diana Șoșoacă le-a cerut jandarmilor să îi arate ordinul prin care se interzice intrarea manifestanților în București. Protestarii s-au dezis și de Diana Șoșoască și au huiduit-o.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button