Știrile 60m.RO

Sorin Lavric (AUR) critică noile legi ale educației: Un dezastru pentru învățământul românesc

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat luni, 27 februarie, noile legi ale educației – potrivit informațiilor, proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar au fost publicate pe site-ul ministerului și vor fi puse în dezbatere parlamentară în următoarele 10 zile. Modificările propuse vizează, printre altele, reducerea analfabetismului funcțional, formarea cadrelor didactice din învățământul primar, admiterea la liceu și organizarea examenului de Bacalaureat, precum și o serie de schimbări referitoare la organizarea și funcționarea învățământul universitar.

Sorin Lavric a criticat noile legi ale educației și a atras atenția că fenomenul analfabetismului funcțional va lua amploare, dacă școala va pune în continuare accent pe dezvoltarea competențelor elevilor, în loc să pună bazele unei culturi generale solide. Senatorul AUR a declarat, într-o conferință de presă, că proiectele publicate de Ministerul Educației vor avea consecințe dezastruoase, dacă vor fi adoptate în forma actuală.

„Aceste legi nu aduc acel paradis educativ. Este un dezastru și învățământul românesc se află în agonie. Am cerut un moratoriu – să amânăm punerea în dezbatere parlamentară a acestor legi pentru a alcătui o echipă transpartinică în care experții, asociațiile de părinți și profesorii să își spună părerea ca să ajungem la o variantă ca să fie acceptată de toți”, a precizat Lavric.

Senatorul AUR a menționat că Ligia Deca a ignorat această solicitare, în ciuda faptului că noile legi ale educației stârnesc nemulțumire din partea părinților și profesorilor.

„Dacă aceste legi se vor adopta ne vom afla pe buza prăpastiei din punct de vedere educațional. Drama este că actualul sistem de educație nu mai pune accentul pe însușire cunoștințelor, ci pe dezvoltarea competențelor”, a mai spus Sorin Lavric.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button