Politică

Iohannis participă la evenimentul „Femei în sustenabilitate”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 1 martie 2023, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”, care va fi găzduit la Palatul Cotroceni.

„Reuniunea va aduce în prim-plan contribuţia femeilor, inclusiv a celor care sunt la început de carieră, la promovarea şi atingerea obiectivelor pe care ţara noastră le urmăreşte în domeniul sustenabilităţii”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, la acest eveniment vor participa doamne cu implicare substanţială în promovarea sustenabilităţii în sectorul public, asociativ, financiar şi de afaceri, educativ şi de cercetare.

„Femeile joacă deja un rol central în adaptarea la impactul schimbărilor climatice, tranziţia energetică, economia verde sau educaţia pentru mediu şi climă. Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut constant implicarea femeilor în viaţa politică, economică şi socială, iar evenimentul, care va fi organizat la Palatul Cotroceni, va pune accentul pe sustenabilitate, un domeniu relativ nou, dar relevant pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung. Provocările majore legate de limitarea schimbărilor climatice, creşterea economică sustenabilă sau reducerea poluării necesită contribuţia tuturor, femei şi bărbaţi deopotrivă. În acest sens, discuţiile dintre invitaţi, din ţară şi din străinătate, vor facilita schimbul de opinii şi bune practici privind participarea mai consistentă a femeilor la procesele decizionale şi politicile legate de sustenabilitate”, se menţioneaăză la finalul comunicatului de presă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. PREOCUPARI DE LA-AGIU…CEAUSESCU A FOST CAINESTE UCIS, FARA JUDECATA NEVINOVAT FIIND….!! ACEST BUTUC INSTALAT DE ALTII LA COTROCENI,ACEST TRADATOR SAS-PRES ESTE VINOVAT DE INALTA TRADARE ,GENOCID IMPOTRIVA NATIEI ROMANE SI SABOTAJ MAXIM AL ECONOMIEI NATIONALE ….!!!!!!!!!!!!!!!! JUDECAT SI IMPUSCAT VA SA FIE,ALTFEL ROMANIA
    NU POATE MERGE MAI DEPARTE…!! ALIANTA CU BIDEN-YANKEI =NATO CU PRETUL DISTRUGERII ROMANIEI TREBUIE SA IA SFARSIT…!!!!!!!!!! Mdaaaa,romani tineti-va la rusi ca sa intre yankeii=NATO=SUA!! ,,România a antamat cu SUA, încă din 2021 problema susținerii Ucrainei în privința extinderii transportului pe Dunăre și Marea Neagră, ca parte a unui program special al SUA privind marea Neagră. Este vorba de „Black Sea Security Act of 2022” , un document ce a fost introdus în Senatul SUA vara trecută și a fost adoptat în decembrie de Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA. Pe lângă amenajările de la gurile Dunării, proiectul mai cuprinde și idea unei prezențe maritime stabile, permanente SUA în Marea Neagră. În acest plan, SUA își propune fie să convingă statele riverane ale Marii Negre să modifice Convenția, fie să fenteze prevederile acesteia punând navele temporar sub pavilion românesc. În acest scop se ia în considerare și crearea unei a patra baze militare americane, pe lângă cele de la Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii. Deci se pedalează puternic pe România, care va deveni astfel o mare bază militară americană în care toate interesele naționale vor fi nu doar subordonate ci și călcate în picioare de interesele SUA. Deși existența Deltei Dunării este nu doar vitală ci și ultra strategică, pentru că este posibil ca o mare parte din ea să devină mocirlă, de dragul lui Zelensky și al partenerului strategic.. Si dacă tot vorbim de trădare, Să nu uitam de ACTUL semnat de Adrian Severin la data de 03.Mai 1997 de Adrian Severin la Kiev, Emil Constantinescu la data de 2 Iunie la Neptun si ratificat de Parlamentul Romaniei la 7 Iulie. Este vorba de ”Tratatul cu Ucraina”, prin care semnatarii,NU RO. ceda Ucrainei tot ce primise cadou de la Rusi, inclusiv Insula Serpilor. Iar asta se intampla in ciuda sau impotriva ”Declaratiei Parlamentului Romaniei privind referendumul din 1991 în care Romania iși apăra teritoriul și cetățenii. Dar acuma ești declarat trădător dacă pomenești de acea declarație.,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button