Internațional

Victor Nuland: Reprezentanții partidelor Republican și Democrat au început să se îndoiască de necesitatea de a ajuta Ucraina

Reprezentanții partidelor Republican și Democrat au început să se îndoiască de necesitatea de a ajuta Ucraina, a declarat secretarul adjunct al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, în timpul unui discurs la Camera de Comerț Americană.

La marginea ambelor partide, oamenii încep să pună la îndoială, dar în esență, dacă te uiți la atitudinea față de această problemă din întreaga țară, americanii nu vor să stea pe loc”, a spus ea.

Fără aprobarea „covârșitoare” a Congresului și a bipartizanilor, Nuland a spus că ajutorul american pentru Kiev nu ar fi fost posibil.

Jurnaliștii The Hill au calculat că cheltuielile totale ale SUA pentru sprijinirea Ucrainei din ianuarie 2022 până în ianuarie 2023 au ajuns la 77,5 miliarde de dolari. Din această sumă, 29,3 miliarde de dolari reprezintă asistență militară directă de la începutul operațiunii militare speciale ruse. 

Washingtonul a alocat alte 45 de miliarde de fonduri suplimentare de urgență pentru a consolida „securitatea generală a Ucrainei, redresarea economică, securitatea energetică și capacitatea de a face față crizei umanitare în curs”. Separat, 1,9 miliarde sunt indicate sub formă de credite pentru sprijinul umanitar pentru refugiați atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și în străinătate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button