Social

IKEA Timișoara nu găsește angajați, oferă doar 2.000 de lei în mâna. Reacții de revoltă: „Nu va e rușine? Poate sclavi, nu muncitori!”

Deschiderea celui de-al treilea magazin IKEA din Romania, cel din Timisoara, s-a amanat pentru ca retailerului suedez nu a reusit sa gaseasca 250 de angajati. Principala problema o reprezinta salariile.

Lucrarile au inceput in 25 septembrie 2021 si ar fi trebuit sa fie gata in 12 luni, insa deschiderea magazinului intarzie, desi constructia este finalizata.

IKEA a anuntat pe mai multe platforme online ca are oferte salariale de 1800-2000 de lei net, plus bonuri de masa. Reactiile, in special pe Facebook, au fost foarte dure.„Daca facem o comparatie cu veniturile romanilor, trebuie sa spunem ca in anul 2023 salariul minim pe economie a crescut la 3.000 de lei brut. Cu scutirea de taxe pe 200 de lei din salariul minim, angajatul trebuie sa primeasca, in mana, un salariu de 1.898 lei net. Asadar, mult-laudata firma Ikea, care are profituri colosale, ofera cu 100 de lei peste salariul minim pe economie, in conditiile in care se lucreaza in ture si se pierde timp indelung cu deplasarea la serviciu!

Daca e sa ne raportam la venitul mediu, salariul de la Ikea este si mai batjocoritor: suma medie in Romania este de 4.008 lei, cee ce inseamna ca o persoana care se angajeaza la Ikea va primi jumatate dintr-un salariu mediu!In aceste conditii, nu este de mirare de ce compania nu reuseste sa gaseasca angajati, timisenii nefiind dispusi sa lucreze pe asemenea sume derizorii”, scrie Ziarul Timisoara.

Iata o parte din reactiile timisorenilor la anuntul de angajare la IKEA, mentionate pe blogul lui Doru Supeala (Hacking Work): Poate sclavi, nu muncitori!

După ce îți plătești transportul, s-ar putea să îi rămână și ceva pentru mâncare.Marș pe 2000 de lei! Chemați austriecii care au tăiat pădurile României!Voi oferiți 2000 de lei … Și într-o luna îți trebuie minim 5000 de lei.Radio Erevan spune că plătiți cel mai slab de pe piață și în condițiile astea poate deschideți doar de Crăciun! 2025!Ikea a crezut că în vestul țării sunt oameni care vor munci pe 1800 de lei, sau înșelat amarnic, aici lumea e mai deșteaptă și nu acceptă nimeni oferta lor.Vine bunica mea la angajare, numai că trebuie să îi incalziti puțîn picioarele, că e moartă de mult.Să va aduceți oameni de la voi din țară să lucreze pe 2000 de lei plus bonuri!Hai să fim colegi pe 1800 de lei!Casieriță în Spania la supermarket câștigi 1500 de euro !! Rușine România !!!La buticurile din zona salariile sunt mai mari, ilustrilor!Tot cu 2000 de lei veniți? Iar nu vreți să deschideți magazinul?Nu, Ikea, nu în condițiile menționate de voi. Mulțam fain!Oare reclamă asta lucrează și în Bangladesh? Poate acolo gășiți doritori 2000 lei? A șunta 2010 și își vrea glumă înapoi, + inflația!Iar postați? Se știe! Salarii mici! Știu toți oamenii din oraș!La ce salarii oferă, eu cred că au rămas în urmă cu salarizarea, de pe vremea când au cumpărat terenul.Nasol! A aflat lumea de oferta voastră salarială.Nici măcar careva din cele cinci județe care muncesc în Timișoara nu va veni. Eventual mutați magazinul într-o zona mai săracă a României. Și cumpărăm tot noi, online  ! Dacă totuși plecați, luați-va și sensul giratoriu de acolo!Nu va e rușine? Cu salariul asta gășiți mulți proști?Ikea, marș acasă!Ikea, viitorul JYSK? Nu, mulțumesc, nu vreau în bombe.Glumeee! Dacă salariile încep de la 10000 de ron, mă mai gândesc.Începeți cu 3000 lei net pe luna + bonuri de masă și gata, după câteva luni în funcție de performanță și interes le mai măriți. Dar nu 2300… PS: Haida odată cu deschiderea magazinului că am lista plină și aveți un tarif la livrarea la domiciliu de vorbești singur…Exact cât da Momax atât dați și voi. Prețuri că pe dincolo, salarii că la noi. Deja ați pierdut o groază de bani în lunile astea că nu dați 100 de euro în plus față de concurență.Nici n-aș cumpără de la voi, darmite să mai și slugaresc pentru voi!Ei oferă 2000 de lei, dar un paznic de la firma care păzește la ei are 3000 de lei.Cel mai slab plătiți, voi vreți să muncim gratis? Mergeți în țară voastră și continuați-va acolo afacerea.Rușine. Rușine. Marș acasă la voi cu salariile oferite.De ce oferiți salarii atât de mici? Trebuie să aveți în vedere și posibilitățile de trăi pe care le oferă salariile voastre. La sumele de bani oferite de voi, viață unui angajat nu poate fi decât mizerabilă.Să va ardă Dumnezeu pe rug!Dacă nu greșesc, de la 1 ianuarie 2023 salariul minim net este 2530 lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button