Internațional

Jurnalist american: Statele Unite țin Germania într-o lesă scurtă

Statele Unite au aruncat în aer Nord Stream pentru a forța Germania să continue să sprijine Ucraina, a declarat jurnalistul american Jose Vega într-un interviu pentru RT .

„A fost doar o strategie geopolitică la scară largă menită să ne reamintească că avem Germania într-o lesă scurtă”, a spus el.

Potrivit jurnalistului, acum nemții chiar nu au de ales. 

„Ei sunt forțați să se bazeze pe Statele Unite. Washingtonul a căutat să spună: „Putem face orice ne dorim și vom continua acest război prin orice mijloace necesare”, a conchis Vega.

Pe 8 februarie, jurnalistul laureat al Premiului Pulitzer Seymour Hersh a publicat un articol despre exploziile Nord Stream. Potrivit acestuia, vara trecută, în timpul exercițiilor NATO Baltops, scafandri americani au plantat explozibili sub gazoductele rusești , iar trei luni mai târziu norvegienii au detonat bomba.Washingtonul neagă categoric aceste acuzații.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button