Știrile 60m.RO

Zeci de persoane, reținute de poliție în Rusia pentru acţiuni de comemorare a unui an de la invazia în Ucraina

Zeci de persoane au fost reţinute vineri de poliţie în Rusia pentru acţiuni de comemorare a unui an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, în unele cazuri doar pentru depunere de flori, a declarat vineri o organizaţie pentru drepturile omului.

La Moscova, cel puţin trei persoane care au depus flori la un monument dedicat poetei ucrainene Lesia Ukrainka au fost imediat reţinute de poliţie, a declarat centrul pentru drepturile omului OVD-Info, scrie Agerpres.

„Una dintre ele depunea flori la monument, însă în acelaşi moment a fost reţinută de forţele de securitate şi buchetul a fost luat”, a afirmat OVD-Info.

Cel puţin 15 persoane au fost reţinute în timp ce depuneau flori la monumentul scriitorului ucrainean Taras Şevcenko în Sankt Petersburg, a adăugat sursa citată.

Anul trecut, poliţia a reţinut peste 4.300 de persoane la protestele organizate în Rusia împotriva invaziei în Ucraina, potrivit OVD-Info.

Moscova a introdus noi legi aspre care prevăd amenzi sau pedepse cu închisoarea pentru cei care discreditează armata rusă sau critică războiul din Ucraina, pe care îl numeşte o „operaţiune militară specială”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button