Politică

Camarila lui Fritz fură din banii publici: finanțări penale pe bandă rulantă

Finanțările ”penale” ale Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara continuă pe bandă rulantă. Acum, că am intrat și oficial în anul Capitalei Culturale Europene, acordarea cu dedicație a finanțărilor din bani publici pentru camarila din jurul primarului USR Dominic Fritz a atins cote inimaginabile, scrie Ziua de Vest.

”Vedeta” finanțărilor este Dana Sarmeș, președinte al Asociației Culturale Contrasens. Anul trecut ea a reușit performanța (deocamdată neelucidată de organele de control) de a fi evaluator într-o comisie de acordate a finanțărilor, și de a avea nu mai puțin de trei proiecte aprobate, în valoare totală de 60.000 de euro, în alte comisii.

Evaluatorii ”independenți” din cadrul Centrului de Proiecte au reușit să-și dea bani, în cârdășie, pentru propriile asociații sau cele ale prietenilor. Majoritatea dintre evaluatorii angajați pe bani grei de Primăria Timișoara se cunosc și colaborează între ei în multe proiecte în timp ce dețin funcții publice tot în domeniul cultural.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button