OpiniiPolitică

Anca Alexandrescu: Ceea ce se întamplă în aceste zile pe Canalul Bâstroe nu mai poate fi tolerat

Jurnalista Anca Alexandrescu critică în termeni duri atitutinea politicienilor care conduc România raportată la lucrările de dragare a canalului Bâstroe acțiune ce distruge iremediabil Delta Dunării. Anca Alexandrescu consideră că ceea ce se întâmplă pe canalul Bâstroe nu mai poate fi tolerat și anunță că se va deplasa personal în zonă pentru a realiza o emisiune incendiară, cum ne-a obișnuit în ultimii ani.

„Așa cum am mai spus, bunica mea s-a născut la Cernăuți, când încă era în România. Apoi a fost nevoită să se mute în Suceava. Când a venit războiul, alături de foarte mulți români minunați am contribuit cu ce am putut. Am ajutat o refugiată însărcinată să ajungă în țară natală, Liban. Am donat ajutoare și la Romexpo și la școală copiilor, mi-am luat fetiță și am mers la Romexpo să sortam donațiile pentru oamenii care au fugit din calea războiului.

Dar deja e prea mult ce se întâmplă! Românii noștri abia își numără bănuții pentru a plăti facturile și așteaptă din două în două luni să primească cei 250 lei veniți din bani europeni. În timp ce familiile de ucraineni primesc bani de cazare și de masă zeci de mii de lei lunar. Da, tot din bani europeni dar oare banii ăștia nu erau de ajutor și românilor noștri?

Ceea ce se întâmplă însă în aceste zile pe Canalul Bâstroe nu mai poate fi tolerat. Cum dealtfel nici atitudinea politicienilor noștri nu mai poate fi înghițită! S-au trezit acum? Păi Consiliul de miniștri din Ucraina a aprobat lucrările la Bâstroe încă de la începutul lunii februarie 2022, înainte să fi început războiul! Așa că să mă lase hastagistii de serviciu care le plâng de milă acum că au nevoie de canal pentru a tranzita cerealele! Nu, oameni buni!

Nu are legătură cu războiul și cu orice risc, am să arăt asta! Că poate unii au uitat că asta este visul ucrainean de peste 20 de ani iar acum prevalandu-se de război vor să și-l desăvârșească! Unde a fost ambasaodrul României la Kiev când a fost luată decizia în februarie 2022? A comunicat oficialilor români? Au știut cei de la Guvern, președintele? Ce conține acordul pe care Ministerul Român de Externe l-a dat în luna iulie a anului trecut?

Am găsit un documentar vechi de 15 ani realizat de un jurnalist excepțional la față locului care arătă clar că intențiile sunt de peste 20 de ani! Și nici măcar nu se ascundeau cu asta! Eu azi voi arată lucrurile așa cum sunt și va spun clar că săptămâna viitoare mă voi duce acolo, să văd cu ochii mei, să ascult poveștile oamenilor și să va arăt adevărul!”, a scris jurnalista Anca Alexandrescu pe pagina sa de facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button