Internațional

Fostă chimistă la o unitate militară a SRI primeşte aviz favorabil pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. E susţinută de PSD

Comisiile reunite de buget, finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidatura Cameliei Pricopie pentru funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. Plenul Parlamentului urmează să voteze, marţi, asupra propunerii pentru Curtea de Conturi.

Camelia Pricopie este susţinută de PSD. Ea este soţia rectorului SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative), Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei susţinut de PSD.

Autoritatea de Audit este o instituţie-cheie în gestionarea fondurilor europene. După aderarea la UE, Autoritatea de Audit are rolul de a analiza modul în care sunt cheltuite fondurile UE. Postul a rămas vacant după ce Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău, arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

Conform G4Media, care citează CV-ul Cameliei Pricopie, aceasta lucrează în prezent la BNR, pe postul de consultant de strategie, şi în perioada 1997 – 2005 a fost chimistă la o unitate militară a SRI (UM 0232).

Soţul Cameliei Pricopie este Remus Pricopie, actualul rector al SNSPA (aflat la al treilea mandat) şi unul dintre cei mai influenţi rectori din România, continuă site-ul citat. În 2020, Remus Pricopie a fost propus premier de PSD şi Pro România, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură.

Totodată, Remus Pricopie a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în decembrie 2019, după ce SNSPA a organizat singura dezbatere la care Klaus Iohannis a fost prezent înaintea alegerilor prezidenţiale din 2019.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button