PoliticăRepublica Moldova

Anatol Şalaru: Unica soluţie pe care noi o avem astăzi este unirea cu România, fiindcă altă soluţie nu există 

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News TV, că unica soluţie pe care o au astăzi şi crede că şi Europa e timpul să înţeleagă aceste lucru, este că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluţie nu există. Fostul ministru a mai spus că procentul unioniştilor din Republica Moldova a crescut în proporţie geometrică, astfel că, dacă cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unirea cu România.

”Unica soluţie pe care noi o avem astăzi şi cred că şi Europa e timpul să înţeleagă că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluţie nu există. Ori, peste 10 sau 15 ani Republica Moldova trebuie dusă la azilul de batrâni, fiindcă nu va mai avea cine să lucreze să plătească impozite. Tineretul pleacă, eu cunosc situaţia dintr-un partid politic pe care l-am condus, la Organizaţia de Tineret veneau la şedinţe 300 sau 400 de tineri. Acum, 90% din ei au plecat din ţară”, a spus Şalaru. 

”Republica Moldova, din cauza cochetării între Est şi Vest, cu fundul în două luntri, să fim buni şi cu ruşii şi cu Europa. Şi acum, actuala conducere, unii vin la Bucureşti, cer ajutoare, cer lemn de foc, cer gaz, cer păcură, după aia merg la Berlin şi se plâng că România numai vorbeşte şi nu ne ajută”, a mai comentat el. 

Fostul ministru a precizat că ”România este principala ţară care a ajutat Republica Moldova”.

”Cetăţenii de acolo ştiu acest lucru, ştiu, procentul unioniştilor a crescut în proporţie geometrică, cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unire cu România. Oamenii, inclusiv şi ruşii văd unica soluţie prin unirea cu România”, a spus Anatol Şalaru. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button