Internațional

Ucraina naționalizează uzinele oligarhului rus Deripaska, în valoare de peste un sfert de miliard de dolari

Ucraina a naționalizat fabricile magnatului rus sancționat Oleg Deripaska. Ucrainenii estimează valoarea totală a proprietăților naționalizate la peste 10 miliarde de grivne (270 de milioane de dolari americani), potrivit BBC.

După cum a informat joi Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), decizia de naționalizare a fost luată de Înalta Curte Anticorupție la cererea Ministerului Justiției.

„Decizia instanței se referă la uzina de alumină Nikolaevski, precum și la companiile miniere Cariera de cuarțită Gluhovsky, Cariera Khust și Cariera Zhezhelevski”, a anunțat SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că Deripaska, pentru a ascunde proprietatea acestor întreprinderi, le-a gestionat prin intermediul unor societăți comerciale controlate de el în diferite regiuni ale Ucrainei, dar SBU a dezvăluit aceste scheme și a inițiat transferul proprietății în proprietatea statului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button