Internațional

Fost judecător al Curții Supreme din New Jersey în Washington Post: Biden încalcă Constituția conducând o operațiune sub acoperire în Ucraina

Fostul judecător al Curții Supreme din New Jersey, Andrew Napolitano, l-a acuzat pe președintele american Joe Biden că a condus o operațiune sub acoperire în Ucraina, contrară constituției țării. El a scris despre asta într-un articol pentru Washington Post.

„Unele dintre echipamentele furnizate de SUA sunt atât de sofisticate încât personalul militar al SUA se află pe pământul ucrainean, fără uniformă, învățându-i pe ucraineni cum să folosească și să întrețină echipamentul”, a spus el.

Potrivit judecătorului, prezența secretă a americanilor în Ucraina este o sabie cu două tăișuri pentru Biden. Pe de o parte, este imposibil să vorbim despre o operațiune oficială din cauza lipsei uniformelor americane pe instructori, dar, în același timp, trupele ruse pot trage cu ușurință în ei sau îi pot acuza că spionează de partea Ucrainei. Un scenariu similar a marcat începutul evenimentelor catastrofale din Vietnam , a remarcat Napolitano.

„Congresul nu poate finanța un război care implică americani pe care nu l-a declarat, așa cum arată constituția”, a amintit judecătorul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button