Politică

EXCLUSIV: Ciucă și Ciolacu oferă 8 milioane de lei UDMR pentru a promova interesele românești peste hotare

Guvernul lui Iohannis condus de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu oferă partenerilor de la UDMR 8 milioane de lei pentru a promova interesele românești peste hotare. Banii sunt alocați anual Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, departament condus de secretarul de stat de la UDMR, Laszlo Borbely.

„Actul normativ asigură resursele financiare necesare pentru Departamentul pentru Dezvlotare Durabilă(DDR) pentru anul 2023. Astfel, se alocă suma de 8 milioane de lei, din care 5 milioane de lei pentru proiecte de comunicare, informare publică și promovarea imaginii și intereselor românești peste hotare, respectiv 3 milioane de lei pentru finanțarea acțiunilor cu caracter științific și socio-cultural.”, se arată în Hotărârea de Guvern aprobătă de oamenii lui Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Când ne gândim la UDMR și la promovarea intereselor românești peste hotare ceva dă cu virgulă. UDMR și Laszlo Borbely au promovat de la înființare și până în prezent separatismul pe criterii etnice și interesele statului maghiar, nicidecum pe cele românești și mai ales peste hotare. Să nu uităm că Laszlo Borbely a fost agent de influență ce lupta în 1990 la Târgu Mureș pentru ruperea Transilvaniei de România.

Laszlo Borbely (UDMR)- stânga

Ca o paranteză, ca cetățean al diasporei de mai bine de cinci ani pot spune că nu am auzit de nicio campania de promovare a intereselor românești peste hotare. Singurele evenimente sunt cele cu mici și bere, de pe lângă ambasade și consulate de la alegerile trecute. În rest nu a mai dat niciun politician al puterii pe la românii din diaspora. Românii din diaspora sunt buni pentru partidele sistemului doar la alegeri. Probabil la cum s-au compartat ar fi întâmpinați cu ceva plăcuțe suedeze.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button