PoliticăRepublica Moldova

Maia Sandu: Militari îmbrăcați în civili vor încerca o lovitură de stat

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a făcut luni acuzații grave la adresa Rusiei, în contextul mesajelor privind securitatea din regiune.

„Au apărut informații despre securitatea din regiunea. Planurile Rusiei nu este unul nou. Tentative de subminare a statului au fost și în toamna trecută dar nu și-au atins obiectivul dat fiind intervențiile serviciilor noastre. Au fost poprite tentative de violență. În toamnă s-a pus accent pe criza energetică care trebuia să producă nemulțumiri. Planurile în perioada următoare este implicarea persoanelor militare camuflați în civili, cu luare de ostatici. Se va încerca schimbarea puterii. Planul presupune folosire persoanelor din afara țării pentru acțiuni violente. Autoritățile țin lucrurile sub control. Se dorește răsturnarea puterii legitime de la Chișinău și punerea țării noastre la dispoziția Rusiei pentru a ne folosi în războiul lor din Ucraina (…) Fac un apel la toți cetățenii să asculte doar informațiile oficiale”, a spus Maia Sandu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button