Politică

Ziar de Cluj: Parangheliile lui Emil Boc au umplut secțiile ATI

Primarul Emil Boc, chiar el, de mânuţă cu soţia, ne-a dat exemplul despre cum s-a respectat purtarea măştii la festivalul de muzică pe stick, Untold. Cum să nu ne dea exemplu că nu trebuie purtată masca la festival, în fond el este cel care ne-a zis: “E mai sigur să mergi la festival decât la restaurant”…

A insistat să se facă toată vara tot felul de paranghelii prin municipiu, culminând prin a pune din nou preş oraşul la picioarele amicului său Buta cu al său Untold.

Ştie, la fel de bine că vaccinul anti-Covid funcţionează ca o centură de siguranţă şi nu împiedică transmiterea virusului – cei vaccinaţi putând fi foarte bine infectaţi şi vectori de transmitere a virusului. Dar a umplut oraşul cu zeci de mii de „festivalieri” care nu au respectat nici una dintre măsurile impuse, mai ales cea cu purtatul măştii.

Chiar clujenii l-au taxat dur pe Facebook pe primarul Boc, care a inaugurat cu mască noul an școlar: „Copiii cu mască și, la festival, festivalierii fără!”

Cu 11 agenţi din poliţia locală şi cu însuşi bonţideanul şef bolnav şi izolat acăsucă, Emil Boc îşi permite să ne spună că nu crede că Untold este cauza umplerii secţiilor de ATI atât în Cluj, cât şi în restul oraşelor din care au provenit majoritatea festivalierilor. Mai bine ar tăcea, că tot ce zice, se întoarce împotriva sa. Cu cât mai mulţi vaccinaţi, cu atât mai veridică este afirmaţia că parangheliile sale au dus la răspândirea bolii printre cei nevaccinaţi.

Chiar şi fostul reprezentant în România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, doctorul Alexandru Rafila, i-a acuzat pe cei de la UNTOLD și pe Emil Boc de răspândirea valului 4: „Rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”.

Da, acel val despre care l-am avertizat şi noi, cei de la Ziar de Cluj, că va fi “invitatul special” de la Untold.

A fost avertizat public că valul patru este pe drum spre România, dar a insistat să se ţină Untold. Mai mult, l-a convins pe ex premierul Cîţu să dea o ordonanţă strict în favoarea acestui festival. La competiţii sportive nu te puteai duce să „aglomerezi” stadionul în numărul în care s-a stabilit, special, pentru festivalul de muzică pe stick.

Jurnalistul Mihai Hossu a remarcat pe Facebook, legat de măsurile de „relaxare” date în vară de Guvernul Cîţu şi care pentru unii sunt „ca doctor ciomu”, dar pentru plodul de sereist Bogdan Buta, protejatul lui Boc, sunt cu dedicaţie. Ca la caieţelele de licitaţie „cu dedicaţie” – aşa cum se cam ştiu face în „funăria” lui Emil Boc.

Citez: „Dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din Cluj Napoca este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, se propune: a) Organizarea de competiții sportive pe Cluj Arena cu participarea a cel mult 22 000 de persoane, cu distanță 1 metru între ele. b) Organizarea Untold pe Cluj Arena cu participarea a cel mult 75 000 de persoane, fără restricții de distanţă între ele. La multi ani, Bogdan Buta! Am făcut și o lege pentru tine! #echipacastigatoare”.

Aşa că afirmaţii de genul (citez din Excelenţa Sa): ”Faptul că mai sunt cel puțin 15 orașe din România cu o rată mai mare decât Clujul, spune foarte clar faptul că e un context de factori internaționali și naționali. O dată cu venirea toamnei, cu o populație sub 35% vaccinată, a venit creștere exponențială a cazurilor. Asta este realitatea.

Dacă era Clujul pe primul loc, lider incontestabil, dar nu este. Mai sunt alte orașe. La Timișoara nu a fost niciun festival și este pe primul loc în România. Aceasta este realitatea statistică.

Cauzele sunt acestea două: țările din vestul Europei au trecut mai ușor peste acest val patru, pentru că au populație vaccinată masiv. Nu ai un grad mare de persoane vaccinate, atunci ai presiune mare pe spital. E o lecție dură pe care trebuie să o învățăm. Accentul trebuie pus pe știință”.

Sunt şi cinice, şi mincinoase.

La Timişoara au avut loc în august 13 zile de paranghelii. Maestrul era la un click distanţă de a afla că Festivalul “Flight Festival 2021” a ţinut 13 zile cu evenimente în zece locaţii din Timişoara şi Aerodromul Cioca.

Şi, şi dacă nu ar fi avut fiecare oraş parangheliile sale, timişorenii şi bucureştenii sunt „tinerii frumoşi şi liberi” care au gustat, majoritar, Covid la toate parangheliile organizate de Excelenţa Sa, Maestrul Primar.

Poate minciunile lui mai ţin la Martorii Oştirii Sale Boc’Al Lor, clujenii au început să se plictisească.

Mai bine s-ar concentra Boc să ne zică cum trecem iarna, când se termină mizeriile de şantiere de pe Centru şi numai pe Centru, când vom avea centură ocolitoare, case sociale, rezolvarea problemelor de la Pata Rât şamd.

Şi, gata!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button