PoliticăȘtirile 60m.RO

Oamenii „noi” din USR a votat împotriva transparentizării procesului decizional, proiect legislativ susținut de AUR

USR își arată adevărata față, după ce, alături de colegii lor liberali, au votat împotriva inițiativei legislative ce prevedea că ședințele de consiliu local și județean vor fi transmise în mediul online astfel încât cetățenii să aibă acces la modul în care se desfășoară procesul decizional în administrația publică, au anunțat deputații AUR Daniel-Gheorghe Rusu și Adrian Axinia.

Noi am inițiat un proiect legislativ prin care aduceam obligativitatea consiliilor locale, județene și municipale de a înregistra ședințele de consiliu și de a le transmite live pentru eficientiza și de a fi mai aproape de cetățean”, a declarat deputatul AUR Daniel-Gheorghe Rusu, menționând că această inițiativă a fost asumată de la bun început de către Alianța pentru Unirea Românilor.

În comisia de administrație publică au făcut tot posibilul să nu treacă acest proiect de lege care transparentizează și ajută populația spre o bună înțelegere a ce se întâmplă în ședințele locale și județene. În ciuda mult trâmbițatei transparentizări promovată de USR, se acționează strict politic. Este o surpriză neplăcută. Sezisăm cât de nociv este acest grup parlamentar URS, care au lungit cât au putut ședința de la comisie pentru a-și impune voința politică”, a adăugat Adrian Axinia, precizând că membrii USR au făcut tot posibilul să lungească ședința de comisie și au sunat oameni de-ai lor să vină să voteze împotriva acestei inițiative.

Back to top button