Internațional

Giorgia Meloni consideră „nepotrivită” invitarea lui Zelenski la Paris

Premierul italian Giorgia Meloni a calificat joi drept „nepotrivită” invitația adresată de Emmanuel Macron președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a vizita Parisul, potrivit Reuters.

„Cred că forța noastră este unitatea (…), dar există momente în care favorizarea opiniei publice interne riscă să fie în detrimentul cauzei, iar acesta mi se pare a fi unul dintre aceste cazuri”, a declarat ea la Bruxelles.

Giorgia Meloni se va întâlni joi la Bruxelles cu Volodimir Zelenski, în marja reuniunii liderilor Uniunii Europene, a anunțat miercuri seara ministrul italian de externe.

Meloni a fost întrebată de un ziarist despre oportunitatea deplasării la Washington la începutul acestei săptămâni a miniștrilor francez și german al economiei: Răspunsul premierului italian a fost: „invitația de ieri adresată lui Zelenski mi s-a părut mai nepotrivită pentru că eu cred că forța noastră în această poveste este unitatea”.

Ea s-a referit la vizita efectuată miercuri la Paris de președintele ucrainean, care a fost însoțit la Elysée de cancelarul german, Olaf Scholz.

Potrivit presei italiene, citată de Le Monde, Meloni a fost supărată că nu a fost invitată la cina de miercuri seară cu Macron, Zelenski și Scholz.

Președintele francez și șeful guvernului italian au o relație destul de tensionată, în special în ceea ce privește problema migranților.

Întrebat despre declarațiile Giorgiei Meloni, Macron a răspuns: „Nu am niciun comentariu de făcut”. „Am vrut să îl primesc, președintele Zelenski, împreună cu cancelarul Scholz […]. Cred că depinde și de președintele Zelenski să aprecieze formatele pe care le alege”, a adăugat președintele francez.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button