JUSTIȚIE

Ruxandra Anghel, un director din Ministerul Economiei, audiată la DNA în dosarul Pițurcă-Țuțu

Ruxandra Anghel, directorul Direcției de Dezvoltare a Industriei de Apărare din Ministerul Economiei, este audiată la DNA în dosarul Pițurcă-Țuțu, miercuri dimineață. Procurorii continuă audierile în speța măștilor neconforme pentru MApN.

Reamintim că fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, ajunge luni la Tribunalul București pentru a contesta măsura controlului judiciar.

Reamintim că Victor Pițurcă, fiul său Alexandru Pițurcă și șeful Romarm Gabriel Țuțu au fost reținuți 24 de ore, fiind acuzați de DNA într-o speță în care procurorii susțin că măști de protecție anti-COVID neconforme și care nu ar fi putut fi folosite ar fi fost tranzacționate prin firma lui Pițurcă jr. și trimise spitalelor din subordinea Ministerului Apărării.

Conform DNA, șeful Romarm ar fi încasat un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă în afacerea măștilor către MApN, iar Gabriel Ţuţu ar fi solicitat Ucrainei, „în numele statului român”, un avion ca să aducă măştile din China.

În ordonanța de reţinere întocmită de DNA, procurorii descriu care a fost aportul fiecăruia dintre suspecţi la afacerea prin care autorităţile române au fost păgubite. 

Pițurcă a făcut primele declarații la 1 februarie, atunci când a transmis că nu fiul său e cel care știa de afacere, ci o altă firmă (Interarms, n.red.) care i-ar fi propus juniorului să intre în business. Pițurcă susține că fiul său l-a rugat să îi împrumute bani, iar fostul selecționer s-a conformat, i-a trimis bani, după care fiul său a plătit ”produsele respective”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button