Internațional

Numeroase unități ale armatei private ‘Wagner’ se deplasează spre Zaporojie

Concentrarea trupelor ruse în orașul Melitopol, teritoriu pierdut de ucraineni, este în creștere, spune primarul Ivan Fedorov, conform Ukrinform, pe fondul informațiilor că regiunea Zaporojie ar putea fi vizată de „ofensiva de primăvară” a Moscovei.

  • „În ceea ce privește concentrarea (de trupe rusești – n.red.), într-adevăr, locuitorii noștri văd că tot mai multe unități „Wagner” sosesc constant. Cel puțin 1.500 de mercenari Wagner au sosit în urmă cu o săptămână în satul Mykhailivka din regiunea Zaporizhzhia, care se mută în case, instituții sociale. Din păcate, au ales orașul nostru, regiunea noastră, ca centru logistic și administrativ al sudului ocupat”, a precizat el.

Secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a spus că din estimările Kievului, Rusia va porni în viitorul apropiat o ofensivă în regiunile Harkov sau Zaporojie.

Inclusiv președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kremlinul va încerca o altă ofensivă majoră cu trupe proaspăt mobilizate în săptămânile următoare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button