Internațional

Ilfov: 9 persoane, prinse în flagrant în timp ce tocau tutun într-o hală din Popeşti Leordeni

Poliţiştii au prins în flagrant, marţi, 9 persoane, în timp ce tocau tutun într-o hală din Popeşti Leordeni. În aceeaşi hală, anchetatorii au găsit 8 tone de frunze de tutun şi 1 tonă de tutun tocat.

”Astăzi, 7 februarie a.c., în urma unor activităţi investigativ-operative, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au depistat în flagrant delict 9 persoane (5 bărbaţi şi 4 femei), în timp ce tocau tutun într-o hală din Popeşti Leordeni, unde era depozitată cantitatea de aproximativ 8 tone de frunze de tutun”, a transmis, marţi seară, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au descoperit cantitatea de aproximativ o tonă de tutun tocat.

”Din primele verificări a rezultat faptul că frunzele de tutun ar fi urmat să fie tocate în totalitate, şi, ulterior, comercializate ilegal, pe piaţa din România. Întreaga cantitate de tutun va fi ridicată şi indisponibilizată, pentru continuarea cercetărilor”, au mai transmis poliţitşii.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru  producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare.

”Ieri seară, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, a efectuat 17 percheziţii, la persoane bănuite de infracţiuni economice, în urma cărora a fost confiscată peste 1 tonă de tutun”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că perchezuţiile au avut loc, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ialomiţa, Buzău, Prahova şi Călăraşi.

”În fapt, pe parcursul probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2022- prezent, mai multe persoane au creat 2 site-uri, prin intermediul cărora ofereau spre vânzare diferite cantităţi de tutun. Comenzile preluate de la clienţi erau onorate prin firme de curierat, folosindu-se de nume fictive, în scopul disimularii activităţii infracţionale”, au precizat poliţişti.  

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că în perioada menţionată a fost comercializată cantitatea de 3,8 tone de tutun de fumat.

”În urma derulării percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au identificat şi indisponibilizat: aproximativ 1.275 de kg. de tutun, mai multe cântare, un dispozitiv de tocat/ mărunţit tutun, mai multe butoaie, în care tutunul era prelucrat, prin fierbere, precum şi 16.000 de lei, 5.500 de euro şi 60 de grame de aur”, a mai precizat sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata accizelor, este de aproximativ  675.750 de lei.

Până la acest moment, faţă de 7 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în faţa magistraţilor, cu propuneri legale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button