Politică

George Simion (AUR): PSD și PNL sabotează comisia de anchetă pe jaful din pandemie. Consilierul ministrului Bode este implicat în achiziția de măști neconforme

Președintele AUR, George Simion, acuză PSD și PNL de sabotarea comisiei de anchetă privind jaful din pandemie prin tot felul de tergiversări și abuzuri. Liderul AUR susține că PSD și PNL se opun acestei comisii de anchetă pentru că sunt implicați în jaf chiar miniștrii cabinetului Ciucă, menționând faptul că un consilier al ministrului Lucian Bode este anchetat într-un dosar penal privind achizițiile cu măști neconforme.

„Eu vin acum de la caseria Camerei Deputaților. Am aici foarte multe plicuri cu bani. Și avem o problemă, o primă problemă care s-a întâmplat săptămâna asta, dar este recurentă. La inițiativa Alianței pentru Unirea Românilor în Parlamentul României s-a format Comisia de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Actuala coaliție boicotează lucrările acestei comisii. Comisia este înființată printr o hotărâre a Camerei Deputaților în 2021. A avut desemnați membrii din partea PNL, ultimul, domnul Tudor Polak. De abia în noiembrie 2022 a avut o conducere în 20 decembrie, abia anul trecut și ieri trebuia să se desfășoare ședința prin care adoptam regulamentul și convocam pe primele persoane la audieri în această comisie, dar domnul deputat Florin Roman a tergiversat intenționat crearea acestei comisii. A invocat faptul că această comisie deja și a depășit termenul de funcționalitate și trebuie să ceară în Biroul Permanent o extindere, o prelungire a acestui termen de trei luni de zile, în care majoritatea timpului nu a avut conducere și fără regulament.

Această comisie nu a funcționat, dar domnul Florin Roman spune că a ieșit din termen. Am vrut să cerem în Biroul Permanent de astăzi prelungirea cu 60 de zile a Comisiei. Poate totuși venea un ministru al Sănătății la audieri și au spus că a venit hârtia de abia astăzi și să o lăsăm pentru Biroul Permanent de luni. Astăzi este miercuri. Miercuri, joi, vineri și prima parte din ziua de luni, această comisie putea să funcționeze. În toate aceste plicuri sunt bani. Pe care îi primește fiecare deputat, inclusiv deputații care sînt în comisia de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Deputați care nu vor să muncească pentru că de trei luni de zile nu au putut adopta un regulament și vor să tergiverseze.

Îi aduc aminte domnului Florin Roman cînd ne prezenta uleiul și făina și prețurile de la ulei și la făină. Că românii, în marea lor majoritate, câștigă doar trei bacnote din acestea. Ăștia sunt banii pe care parlamentarii care nu lucrează în Parlamentul României îi primesc din partea românilor. E, sper, ultima oară când acuz public felul în care PSD și PNL tergiversează lucrările acestei comisii. Măcar dacă sunt bine plătiți parlamentarii să vină la muncă. Și să facă ceea ce le cer românii. Avem informații că inclusiv un consilier al ministrului Bode este implicat într-un dosar penal cu privire la achiziții de măști. Dincolo de Unifarm, dincolo de Romarm, se ajunge și la consilieri de miniștri și cu siguranță se va ajunge și la miniștri, dacă suntem lăsați să îi chemăm la audieri.”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Liderul opoziției, George Simion, transmite condoleanțe poporului turc și poporului sirian pentru tragedia prin care trec și atrage atenția în același timp asupra pericolelor similare care pândesc România în cazul unui cutremur vrâncean.

„Acum, intrând pe ordinea de zi a conferinței noastre de presă. De astăzi vrem să transmitem condoleanțele noastre poporului turc și poporului sirian pentru tragedia prin care trec. Este o tragedie care poate lovi oricând România. Am văzut în multe locuri din țară lucrări de reabilitare a infrastructurii critice, care au fost făcute în bătaie de joc. Este suficient să amintesc județul Neamț, unde am fost cu colegii Sorin Lavric și Dumitrița Mitrea, podul de la Lupeasca. Tragem un semnal de alarmă că majoritatea infrastructurii critice este deja depășită ca termen de expirare. Multe poduri au peste 50 de ani. Și vrem să venim cu soluții.”, a mai spus Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button