Internațional

Politico: Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei s-au opus deciziilor comandamentului, s-au îmbătat și unii dintre ei și-au abandonat pozițiile

Armata ucraineană a spus că din cauza lipsei de oameni și de muniție, colegii lor își părăsesc uneori funcțiile pentru a evita „moartea fără sens”. Potrivit publicației Politico, există cazuri în care soldații Forțelor Armate ale Ucrainei s-au opus deciziilor comandamentului, s-au îmbătat și s-au comportat nepotrivit. Unii dintre ei și-au abandonat pozițiile. 

„Uneori, părăsirea pozițiilor este singura modalitate de a salva personalul de la o moarte fără sens. Dacă aceștia (conducerea-n.red) nu pot livra muniție sau… (schimba trupele) atunci când stai în tranșee câteva zile fără somn și odihnă , valoarea ta de luptă este redusă la zero”, citează Politico cuvintele unui ofițer ucrainean care a părăsit recent Artemovsk. El a adăugat că problemele cu disciplina în armata ucraineană sunt legate de ineficacitatea comenzii și de povara trupelor, care nu se schimbă atât de des.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button