Economie

La Carrefour prețurile la carne au explodat! Ieftinirile promise de Guvern sunt minciuni gogonate

Mulți români au privit cu scepticism vestea că prețul alimentelor de bază va scădea, așa cum a promis guvernul Ciolacu pe baza unui parteneriat cu marile lanțuri de magazine. Că scepticismul a fost instinctul corect măcar în unele cazuri, o dovedește o postare a Asociației Pro Consumatori, care arată cum prețurile la carne au explodat în lanțul Carrefour.

„În Carrefour 1 kg de aripi de pui (33,10 lei) este mai scump decât 1 kg de piept de pui (29,90 lei) sau 1 kg de ceafă de porc cu os (26,90 lei)!

Produsul aripi de pui face parte din lista celor 14 alimente de bază cărora li se aplică OUG nr.67 privind plafonarea adaosului comercial (max 20% la procesatori, max 5% la distribuitori și max 20% la comercianti).

„tacâm de pasăre: părţile anatomice rezultate după detaşarea pulpei cu os şi a pieptului cu os, formate din regiunea dorsolombosacrală, aripi, gât, regiunea costală rămasă de la detaşarea pieptului.” Sursa: Ordinul nr. 206/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea cărnii de pasăre, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 699 din 24 septembrie 2002. Formă aplicabilă la zi, 04 august 2023″, scriu cei de la asociație pe Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button