EconomieInternațional

Budapesta: Europa se va confrunta cu o creștere a prețurilor și o penurie de produse petroliere din cauza sancțiunilor anti-ruse ale UE care intră în vigoare la 5 februarie

Europa se va confrunta cu o creștere a prețurilor și o penurie de produse petroliere din cauza sancțiunilor anti-ruse ale UE care au intrat în vigoare la 5 februarie, a declarat sâmbătă Ministerul Energiei al Ungariei, menționând că, începând de duminică, UE va interzice importul și reexportul de produse petroliere prelucrate de origine rusă, cum ar fi benzina și motorina.

„Europa se poate confrunta cu o penurie de motorină și prețuri în creștere la produsele petroliere, deoarece jumătate din cererea UE de motorină a fost acoperită până acum din surse rusești. Din cauza sancțiunilor, Europa trebuie acum să se bazeze pe alte surse mai îndepărtate, cum ar fi precum India, Orientul Mijlociu și China, ceea ce înseamnă că va primi acum combustibil din regiuni mai îndepărtate și la prețuri mult mai mari, ceea ce poate duce la perturbarea securității aprovizionării”, a menționat ministerul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button