Economie

Noua proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș: Știam că nu au bani să cumpere. Noi avem precontract semnat și o înțelegere cu fermierii de la Luduș

Mihaela Neagu, noua co-proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș, a oferit câteva detalii despre achiziție. Neagu a precizat că, din informațiile sale, fermierul Teodor Aflat nu avea bani să cumpere fabrica de la grupul francez Tereos.

Mihaela Neagu a dezvăluit că fermierii din Luduș au asigurat-o că vor cultiva pe 3.200 de de hectare sfeclă de zahăr.

„Eu nu știu că (Tereos – n.r.) erau în discuție cu niște fermieri, deoarece noi avem precontract semnat și o înțelegere cu fermierii de la Luduș în care ne-au asigurat că vor cultiva pe 3.200 de de hectare sfeclă de zahăr. Am aflat într-adevăr că mai era în discuție și o altă asociere, dar știam că nu au bani ca să cumpere. Erau de foarte mult timp, erau de vreun an de zile”, a precizat Mihaela Neagu, pentru Agrointel.ro.

„Am ținut legătura în permanență cu o parte din fermierii de la Luduș, care ne-au spus că este foarte în regulă să mergem să depunem și noi ofertă, ceea ce am și făcut”

„Situația este că domnul Aflat (Teodor Aflat, fermierul care a inițiat cu un alt grup de fermieri demersurile pentru cumpărarea fabricii n.r) era în discuții cu firma Tereos de aproape o jumătate de an timp în care n-au putut să concretizeze absolut nimic. Noi am intrat în discuții cu compania Tereos tot la inițiativa fermierilor de acolo pentru că de o jumătate de an chiar și mai bine, nu s-a putut realiza cumpărarea fabricii.

Am ținut legătura în permanență cu o parte din fermierii de la Luduș, care ne-au spus că este foarte în regulă să mergem să depunem și noi ofertă, ceea ce am și făcut”, a explicat directoarea Fabricii Bod.

Grupul francez Tereos a vândut Fabrica de Zahăr Luduș către Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, investitori în domeniul agroalimentar și alimentar de consum.

Mihael Neagu deține, prin firma Best Achiziții SRL, și Fabrica de Zahăr Bod.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button