Internațional

MAE rus răspunde virulent la declarațiile lui Zelenski: Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, i-a răspuns preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, la declaţiile sale cu privire la adaptarea Rusiei la sancțiunile occidentale: ‘Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare’, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI.

Maria Zaharova a postat acest răspuns dat președintelui ucrainean Zelenski pe canalul său de Telegram. Anterior, Zelenski, în timpul unei conferințe de presă comună susţinută cu șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Kiev, a declarat că Rusia a început să se adapteze mult mai rapid la sancțiunile occidentale, iar viteza cu care Uniunea Europeană introduce noile restricții s-a redus.

Potrivit lui Zaharova, dacă nu ar fi fost sancțiunile antiruseşti, impuse în 2014, atunci Rusia s-ar fi asfixiat cu mult timp în urmă, fiind sufocată de confort și de banii din petrol, iar ‘elita’ politică impusă țării în anii 1990 nu i-ar fi permis să se dezvolte.

‘Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare’

Diplomatul și-a exprimat, de asemenea, opinia că ‘Europa de Vest, care intră în recesiune’ și-a pierdut de mult abilitățile de supraviețuire, iar acum se scufundă, ‘cu Ucraina legată de picioare’.

Zaharova a amintit că, la mijlocul secolului trecut, Europa de Vest a fost salvată de propriile sale acțiuni de către fosta URSS. Diplomatul a adresat un apel, prin care i-a cerut ‘să se gândească de două ori’, înainte de a face noi pași.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button