Internațional

Doi investitori români preiau fabrica de zahăr de la Luduș, deținută de grupul francez Tereos

Producătorul francez de zahăr Tereos a anunţat miercuri că doi investitori români vor prelua activităţile sale din România, pe care intenţiona să le închidă, transmite Reuters.

Cumpărătorii sunt Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, doi investitori în sectorul de agri-food din România. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în cursul săptămânii următoare, a adăugat Tereos.

Grupul francez Tereos, al doilea mare producător de zahăr din lume în funcţie de volumul producţiei, a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012 însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014.

În luna februarie a anului trecut, Tereos a anunţat în mod oficial că a demarat consultările cu organizaţiile reprezentantive ale angajaţilor cu privire la posibila închidere a activităţilor sale din România. Afacerea Tereos din România avea 153 de angajaţi permanenţi la finalul anului 2021, dintr-un total de 15.000 pentru întregul grup. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Atat? Ar fi bine sa fi publicat mai multe ……cati angajati avea in 1990, ce s-a intamplat dupa 1990 cu intreprinderea,grupul francez a cumparat fabrica in anul? Cu cat? In urma unei licitatii ori a fost cumparata fara licitatie,cat a fost propritatea francezilor a fost modernizata ? La sfarsitul anilor 1989 Romania detinea 33 de fabrici de zahar,acum ,fara asta de la Ludus a mai ramas doar una ,la Roman ,a unui AUSTRIAC……Ziarist de investigatie pe internet ,ori la fata locului ?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button