Internațional

Ucraina acuză forțele ruse că bombardează la ras Bahmutul: Rușii nivelează orașul până la pământ

Trupele rusești transformă orașul Bakhmut într-o „ruină totală”, a afirmat șeful militar regional ucrainean, citat de CNN, notează Mediafax.

Trupele rusești lovesc în permanență orașul Bakhmut din estul Ucrainei transformându-l în ceea ce șeful administrației militare din regiunea Donețk, Pavlo Kyrylenko, a numit „o ruină totală”.

Două persoane au fost ucise în ultimele ore, inclusiv un copil, a anunțat Kyrylenko pe Telegram. Patru civili au fost răniți, a adăugat el.

„Rușii nivelează Bakhmut până la pământ, ucigând pe toată lumea la care pot ajunge. Documentăm cu atenție toate crimele de război. Ei vor fi trași la răspundere pentru tot!”, a scris Kyrylenko pe Telegram.

SUA și oficiali occidentali au îndeamnat Ucraina să își mute atenția de la lupta brutală din jurul orașului Bakhmut, spre zonele din sudul țării. Astfel, ucrainenii ar putea profita de noile echipamente donate de occidentali, utilizând alte tactici de luptă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button