Internațional

Polonia vrea să livreze Ucrainei avioane de vânătoare F-16

Polonia este gata să transfere Ucrainei avioanele sale de vânătoare F-16 numai „în deplină coordonare” cu țările membre NATO, a declarat primul ministru polonez, Mateusz Morawiecki, transmite KOMMERSANT, potrivit Rador.

„Așa cum a fost acum câteva luni în contextul MiG-urilor, la fel și orice altă forță aeriană va fi realizată și probabil transferată în coordonare cu țările membre NATO. Vom acționa în deplină coordonare”, a declarat Morawiecki jurnaliștilor, citat de RIA-Novosti.

Autoritățile Ucrainei speră să primească de la aliații internaționali 24 de avioane de vânătoare în cadrul primei faze a noului ajutor militar.

Potrivit datelor publicației „Politico”, oficialii americani încearcă să obțină transferarea Kievului de avioane de vânătoare F-16. Forțele Militare Ucrainene spuneau că au nevoie de în jur de 180 de avioane de vânătoare.

Germania exclude livrarea de avioane de vânătoare.

Marea Britanie, potrivit datelor publicației „The Telegraph”, poate transfera avioane în cazul retragerii trupelor rusești.

Similar, Polonia s-a referit la faptul că-și coordonează cu aliații livrările de tancuri.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button