Știrile 60m.RO

Muraru, sluga lui Iohannis, vrea un loc eligibil pe lista PNL la europarlamentare

Organizaţia Judeţeană a Partidului Naţional Liberal a decis, în cadrul Biroului Politic Judeţean, susţinerea candidaturii lacheului lui Iohannis, Alexandru Muraru, deputat şi preşedintele PNL Iaşi, la alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2024.

„Cred că o competiţie internă a Partidului Naţional Liberal trebuie să aibă în primul rând componentele meritocraţiei şi reprezentării geografice. Moldova are nevoie de susţinere în Parlamentul European pentru a avea o voce directă la Bruxelles. Mă angajez astfel să reprezint interesele Iaşului şi ale întregii regiuni a Moldovei la nivel european. Priorităţile mele vor fi priorităţile Iaşului şi ale Moldovei: sprijin constant pentru proiectele majore de infrastructură finanţate prin fonduri europene (autostrăzile A7 şi A8, Spitalul Regional de Urgenţe, investiţii în educaţie şi reabilitarea patrimoniului), dar şi interesele României ca parte a familiei europene. Mă refer la faptul că, până la finalul anului, România trebuie acceptată în Spaţiul Schengen, având în vedere că, până în prezent, România a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare”, a declarat preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, citat în comunicat.

El spune că va pleda pentru reprezentarea echitabilă a României în instituţiile europene, nu doar cele politice, ci şi cele financiare şi juridice.

„Voi susţine programe care încurajează memoria istorică şi protecţia patrimoniului cultural şi voi susţine proiecte care valorifică patrimoniul cultural şi istoric al Iaşului şi Moldovei, punând bazele unui Centru de Excelenţă în Conservarea Patrimoniului Cultural la Iaşi. Îmi voi concentra eforturile pe susţinerea educaţiei şi culturii prin promovarea programelor europene care sprijină mobilitatea academică, inovarea în educaţie şi dialogul intercultural. În potenţiala calitate de reprezentant al României în Parlamentul European, mă angajez să folosesc toate resursele şi experienţa mea pentru a transforma aceste priorităţi în realitate. Voi fi vocea Iaşului şi a Moldovei la Bruxelles, asigurându-mă că interesele noastre sunt protejate şi promovate în cadrul Uniunii Europene”, a declarat Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, în comunicatul de presă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button