Știrile 60m.RO

Reacția 60m.ro la dezinformările lansate de USR. Lupta cu fake-news – o campanie globală de marketing de promovare a cenzurii

Un site afiliat USR-ului pretinde că a descoperit o rețea de site-uri care ar produce știri false, dar evident că a omis să ofere măcar un singur exemplu de știre care ar conține informații false. Știm bine în ce țară trăim, știm că serviciile au acces la toate informațiile legate de site-uri și domenii, nu am încercat niciodată să ascundem că suntem un trust de presă.

Probabil, securiștii din spatele USR sunt deranjați că, la ora actuală, suntem unul dintre cele mai puternice și populare trusturi de presă din România, care rivalizează cu televiziunile sistemului și care are o audiență mai mare decât site-urile care primesc banii românilor din subvenții ca să laude PSD, PNL, UDMR sau USR.

Această realitate este confirmată chiar de „investigația” USR-iștilor care spune că – „15.700.000 de afișări au înregistrat materialele de propagandă sponsorizate, doar în 2023”, evident că numărul de afișări este cu mult mai mare, pentru că majoritatea postărilor nu sunt sponsorizate.

Supărarea lor este evidentă: cei din USR și securiștii care-i dirijează sunt deranjați că în societatea românească există și alte voci care își spun opinia, ei și-ar dori ca nouă să ni se pună călușul în gură și doar ei să-și poată expune viziunea asupra realității.

USR-iștii sunt supărați că românii au în sfârșit o alternativă mediatică la televiziunile controlate în mare parte de servicii prin diverși interpuși care mint românii de ani de zile, în timp ce informațiile publicate de noi sunt reale și adevărate, lucru dovedit și de popularitatea de care se bucură ele.

Spre exemplu, pagina de Facebook 60m.ro are peste 141 de mii de urmăritori, în timp ce „marele politician” Drulă are doar 94 de mii.

USR-iștii, fiind învățați să accepte drept adevăr doar poziția oficială a organelor de presă ale statului, nu-și pot imagina că în România există oameni care gândesc liber și au curajul să-și exprime public părerile. A critica guvernarea nu înseamnă a produce știri false, la fel cum nu este o știre falsă dacă spui ce crezi despre USR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button