Internațional

Rușii au instalat un sistem de rachete antiaeriene Pantsir-S1 pe acoperișul Ministerul Apărării din Moscova

Joi, canalele rusești Telegram au publicat din nou fotografii, care par să arate sisteme de rachete antiaeriene și tunuri Pantsir-S1 instalate pe acoperișurile a două clădiri administrative din Moscova, dintre care una este sediul Ministerului Apărării, transmite BBC.

Analistul OSINT Michael Borowitz, postând o fotografie, susține că sistemul de rachete de apărare antiaeriană Pantsir a apărut pe acoperișul Ministerului rus al Apărării. În fotografie – clădirea principală a Ministerului Apărării de pe malul Frunzenskaya. O altă fotografie a fost făcută în apropierea stației de metrou Taganskaya.

Bloggerii pro-război scriu joi despre același lucru. „La Moscova, ei au observat instalarea sistemului de rachete de apărare aeriană Pantsir pe acoperișul uneia dintre clădiri. Evident, cu gândul la o potențială amenințare din partea diverselor UAV-uri (drone). În această chestiune, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău”, a scris Boris Rojin (canalul Colonelcassad, 826 de mii de abonați). „Informatorul militar” (518 mii de abonați), publicând aceeași fotografie ca și Borovits, a numit apariția sistemului de rachete de apărare antiaeriană Pantsir pe clădirea principală a Ministerului Apărării din Moscova o măsură de precauție: „Cel mai probabil, armata se teme de o posibilă lovitură”.

Săptămâna trecută, canalele Telegram au publicat fotografii care ar fi arătat că în zona Losiny Ostrov și în zona Academiei Timiriazev au apărut sisteme de apărare aeriană, iar bloggerii pro-militari au speriat oamenii cu discuții despre o posibilă lovitură ucraineană asupra Moscovei.

Anul trecut, autoritățile rusești au pregătit într-adevăr adăposturi împotriva bombardamentelor, iar în dimineața zilei de 31 decembrie Ministerul rus al Apărării a anunțat că în noaptea de Anul Nou peste 1.800 de soldați ai apărării antiaeriene și antirachetă vor păzi cerul Moscovei.

Armata rusă a declarat că dronele ucrainene au lovit de două ori o bază de bombardiere strategice din orașul Engels din regiunea Saratov, care se află la o distanță comparabilă cu cea a Moscovei față de granița ucraineană.

„Pantsir-S1” este proiectat pentru protecția apropiată a instalațiilor civile și militare împotriva armelor de atac aerian.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button