Internațional

Viktor Orban: Soroș și magnații energiei fac miliarde pe seama europenilor

Cei de la Bruxelles i-au minţit pe europeni atunci când au spus că sancţiunile nu vor fi extinse asupra energiei şi că acestea vor conduce la încheierea rapidă a războiului din Ucraina, a spus premierul ungar Viktor Orbán, azi, la postul radio Kossuth. Premierul ungar l-a acuzat, totodată, pe George Soros că, alături de alți magnați, face averi imense pe seama facturilor ridicate la energie.

”Companiile energetice sunt cele mai profitabile companii din lume”

”Războiul se prelungeşte, nimeni nu se mai aşteaptă la o încheiere rapidă, însă preţurile au explodat, ceea ce chinuieşte oamenii, iar speculanţii se bucură”, a adăugat Orbán. Începând cu György Soros, marii acţionarii ai companiilor energetice “fac, cu toţii, miliarde serioase din extra-profitul” provenit din creşterea preţurilor cauzate de sancţiuni. Companiile energetice sunt cele mai profitabile companii din lume. În astfel de situaţii, forţe uriaşe încep să lucreze la a se adapta la un preţ mai mare stabilit de către ei, a spus premierul ungar.

Preţul energiei a crescut în urma deciziilor politice de la Bruxelles, nu din raţiuni economice, a mai declarat prim-ministrul. Dacă nu ar exista sancţiunile, preţul energiei s-ar afla la acelaşi nivel la care s-a aflat în timpul alegerilor din luna aprilie şi în perioada campaniei electorale. În perioada alegerilor se aşteptau ca preţul petrolului şi gazelor să se stabilizeze în jurul a 100 de dolari, astfel încât situaţia să poată fi gestionată chiar şi fără modificarea regulilor existente în Ungaria cu privire la cheltuielile cu utilităţile, a explicat Viktor Orbán.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button