Internațional

Cutremur în armata maghiară: până la 157 de generali și colonei ar fi fost demiși cu efect imediat!

O ‘armată’ de generali și ofițeri militari superiori maghiari au fost forțați să se pensioneze anticipat în ultimele zile de Ministerul Apărării din Ungaria, condus de Kristóf Szalay-Bobrovniczky.

Un nou decret de guvern a permis ministrului apărării să înceteze unilateral serviciul militarilor care au împlinit vârsta de 45 de ani și au cel puțin 25 de ani de serviciu efectiv, cu un preaviz de două luni.

Conform Telex.hu, ministrul „a demis în masă membri ai Statului Major al Apărării. (…) O sursă a spus (…) că cel puțin o sută de colonei, generali au primit demiteri unilaterale, în timp ce alta a spus că 157 (…) cu efect imediat.”

Potrivit deputatului de opoziție Ágnes Vadai, „aceasta înseamnă că în prezent se desfășoară o de-NATO-izare în cadrul Forțelor de Apărare Ungare”, deoarece „ofițerii și generalii în vârstă de 45 de ani sunt soldați cu experiență internațională, care vorbesc limbi străine și s-au familiarizat cu NATO”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button