Internațional

Şeful grupului de mercenari Wagner: Armata ucraineană lucrează eficient, coerent. Avem ce învăţa de la ei

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a recunoscut într-un mesaj publicat joi de serviciul său de presă că soldaţii săi „au ce învăţa” de la armata ucraineană, transmite AFP, conform AGERPRES.

„Armata ucraineană lucrează eficient, coerent. Avem ce învăţa de la ei. Însă, în toate cazurile, unităţile Wagner avansează, metru cu metru”, a spus el, în contextul luptelor înverşunate pentru cucerirea oraşului Bahmut din estul Ucrainei.

Prigojin a dat asigurări că „localitatea Artiomovsk (n. red. – numele folosit de autorităţile ruse pentru Bahmut) va fi cucerită”.

Wagner, alături de armata rusă, încearcă de vara trecută să ocupe oraşul de importanţă strategică din regiunea Doneţk, devenit şi un simbol după luptele îndelungate.

Joi, Prigojin a mai afirmat că unităţile sale au cucerit satul Klişciivka de la sud de Bahmut şi că se dau în continuare „lupte înverşunate”.

Săptămâna trecută, Wagner a anunţat ocuparea comunei Soledar de la nord-est de Bahmut, prezentată de Moscova drept o etapă importantă pentru încercuirea oraşului.

Prigojin continuă să acuze frecvent, mai mult sau mai puţin direct, carenţele comandanţilor armatei ruse, care a suferit înfrângeri majore pe parcursul ofensivei împotriva Ucrainei.

Miercuri, potrivit unui alt comunicat, el a criticat chiar Kremlinul, explicând de ce crede că nu a fost închis pe teritoriul rus site-ul YouTube, deţinut de concernul american Google. „Principalul motiv este că astăzi în administraţia prezidenţială sunt enorm de mulţi oameni care nu au în cap decât un singur lucru: ‘cu cât mai repede pierde Rusia războiul, cu atât mai repede vor veni americanii să ne restructureze’. Deoarece, când vom îngenunchea în faţa Unchiului Sam, el ne va ierta toate păcatele: faptul că am apărat interesele ruse, faptul că l-am susţinut pe Putin şi faptul că pur şi simplu am trăit pe acest pământ”, a ironizat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button