Știrile 60m.RO

Vladimir Putin amenință că Rusia ar putea „restricționa unele exporturi”, pentru a menține rezervele de alimente stabile

Vladimir Putin a avertizat astăzi că Rusia ar putea fi nevoită să restricționeze unele exporturi pentru a menține rezervele alimentare stabile în perioada de iarnă, potrivit Sky News.

De asemenea, nu este clar dacă Vladimir Putin a sugerat că Rusia, care a tăiat livrările de gaze către unele dintre țările pe care le consideră „neprietenoase”, ar putea limita exporturile de produse alimentare majore, cum ar fi cerealele.

În comentariile televizate, Putin a declarat că industria agricolă a avut o contribuție semnificativă la rezistența economiei rusești.

El a adăugat:

„Trebuie, desigur, să permitem acestui sector să funcționeze.
„Să facă profit, astfel încât să poată investi în rezultatul recoltei din 2023… în procesare, în creșterea animalelor… Nu putem permite ca totul să fie scos în străinătate.
„În ciuda tuturor restricțiilor privind logistica, privind transportul de marfă, privind asigurările – cu toate acestea, totul va zbura afară. Deja o face.”
De asemenea, Vladimir Putin a declarat că nimeni nu poate prezice cu exactitate producția agricolă a Rusiei pentru 2023, citând vremea caldă neașteptată din Europa și înghețurile din Asia Centrală.

„De aceea, avem neapărat nevoie de rezerve stabile”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button