Internațional

Ucraina cere Germaniei să îi doneze o flotă de 93 de avioane de luptă Tornado

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a propus Germaniei să trimită Ucrainei cele 93 de aeronave Tornado pe care intenționează să le scoată din uz – potrivit ambasadorului ucrainean Andri Melnik.

Acesta a scris într-o postare pe Twitter că are o „propunere creativă” în privinţa aeronavelor pe care partea germană planifică să le înlocuiască după cumpărarea avioanelor de luptă F-35.

„Am o propunere creativă pentru prietenii noștri germani. Bundeswehr (armata Germaniei, n.r.) are 93 de avioane de luptă multirol Tornado care vor fi retrase în curând și vor fi înlocuite cu F-35. Deși este un vechi avion de luptă cu reacție, (Tornado, n.r.) este, totuși, foarte puternic. De ce să nu fie trimise în Ucraina, domnule cancelar?” – a scris diplomatul ucrainean, adresându-se cancelarului german, Olaf Scholz potrivit Rador.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button