Știrile 60m.RO

Pandemia e mină de aur pentru Pfizer: compania estimează un profit de peste 30 de miliarde de dolari în 2022

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, marţi, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2022, până la 32 miliarde de dolari, de la 31 de miliarde de dolari anterior, adăugând că se aşteaptă să strângă alte 22 de miliarde de dolari de pe urma vânzării tratamentului său oral paxlovid împotriva COVID-19, informează Reuters. În total, Pfizer estimează că în 2022 vânzările sale se vor situa undeva între 98 şi 102 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor care se aşteaptă la vânzări de 105,48 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Aceasta după ce, în 2021, vânzările Pfizer aproape s-au dublat (creştere de 95%) până la 81,288 miliarde dolari şi din această sumă aproximativ 36,8 miliarde de dolari au venit din vânzarea de vaccinuri anti-COVID-19. În aceste condiţii, şi profitul net anual al Pfizer s-a dublat până la 22 miliarde de dolari. În prezent, vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi laboratorul german BioNTech, şi care utilizează tehnologia ARN mesager, este utilizat în peste 160 de ţări, inclusiv în SUA. Pfizer intenţionează ca în 2022 să producă peste patru miliarde de doze din vaccinul său anti-COVID-19, comparativ cu trei miliarde de doze anul trecut.

În paralel, Paxlovid, pastila anti-COVID-19 a celor de la Pfizer, a demonstrat că reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90%, când este administrată în primele cinci zile ale apariţiei simptomelor. În decembrie, Agenţia Europenă a Medicamentului a asigurat că paxlovid poate fi folosită pentru tratarea adulţilor cu COVID-19, care nu necesită oxigen suplimentar şi care prezintă riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii. Pfizer se aşteaptă să producă în acest an cel puţin 120 de milioane de tratamente cu pastile Paxlovid. Conform cifrelor anunţate marţi de Pfizer, vânzările de vaccinuri şi pastile anti-COVID-19 ar urma să fie responsabile pentru mai mult de jumătate din veniturile totale ale companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button