Politică

”Dragnea turna la Coldea în campania din 2009!” Cozmin Gușă aruncă în aer acuzațiile la adresa lui Simion

Consultantul politic Cozmin Gușă aruncă în aer acuzațiile făcute de Liviu Dragnea la adresa liderului AUR George Simion. Invitat la emisiunea moderată de Anca Alexandrescu, Dragnea a susținut că George Simion e monitorizat și influențat de Florian Coldea, fost șef al SRI. Gușă spune Liviu Dragnea a fost unul din apropiații lui Coldea în 2009, la alegerile prezidențiale.

Iată ce a comentat Gușă în cadrul emisiunii de la Gold FM.

1. Dragnea ne-a anunțat că vrea să-și facă partid suveranist, cum are și Simion, eventual cu Diana Șoșoacă, dar nu este sigur, deci se bat pe același electorat. Dragnea nu mai are acces la APP, pentru că s-a certat cu Codrin Ștefănescu și deocamdată licitează să vadă care dintre partidele existente ar fi mai interesate de el. Sau poate că își face un partid; dacă îl pornește de la zero, sigur nu va reuși să-l integreze în circuit până în 2024, din motive obiective și din motive subiective.

2. Dragnea este necredibil pe subiectele legate de Florian Coldea și rămâne necredibil până în momentul în care va face o mărturisire completă a felului în care a colaborat cu Florian Coldea mulți, mulți, mulți ani. Această colaborare durează cel puțin din anul 2009, din campania lui Geoană, unde el a fost unul dintre șefii de campanie, și în timpul campaniei am avut semnale clare că el colabora cu Coldea care-l apăra pe Băsescu și acesta este motivul pentru care n-au ajuns prea multe informații strategice la Dragnea. Aveam o înțelegere cu Geoană să nu-i spună lui Dragnea multe lucruri din campanie, pentru că știam că toarnă la Coldea.

Deci, Liviu Dragnea, dacă o să vii cu detalii sau cu mea culpa sau o să ne spui în ce fel și cum ai colaborat cu Coldea, atunci o să te credem că astăzi nu mai colaborezi; pentru că altfel, și aceasta este concluzia, mie mi se pare că această acțiune a lui Dragnea este dictată tocmai de o neo-colaborare cu Florian Coldea, pentru că așa îi stă în obicei lui Coldea. Coldea când vrea să mascheze o colaborare cu cineva, îl pune pe acel cineva să îl înjure sau să dea informații publice oarecum infamante despre sine. Iar lui Coldea nu îi pare rău că ar fi menționat că ar fi în spatele lui George Simion. În felul acesta poate să mai adune influență, de ce nu, poate să mai adune și bani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button