Internațional

Premierul polonez îl critică pe cancelarul Scholz și cere Germaniei să aprovizioneze Ucraina cu tot felul de arme: Tancurile nu trebuie să fie lăsate în depozite, ci puse în mâinile lor

Germania ar trebui să ia „măsuri decisive” și să trimită „tot felul de arme” Ucrainei pentru a ajuta trupele acesteia să se apere împotriva invaziei Rusiei, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki, relatează The Guardian.

Morawiecki, vorbind în parlament, l-a criticat implicit pe cancelarul german, Olaf Scholz, pentru reticența sa de a furniza Kievului armament mai greu.

„Solicit acțiuni decisive din partea guvernului german. Pentru ca tot felul de arme să fie livrate. Bătălia pentru libertate și pentru viitorul nostru este în plină desfășurare în timp ce vorbim… Tancurile nu trebuie să fie lăsate în depozite, ci puse în mâinile lor”, a mai afirmat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button