Opinii

George Damian: Bravii sovietici au furat toate lingurile și furculițele găsite în Craiova

Istoricul George Damian reacționează după ce ambasada Rusiei a declarat că jafurile comise de armata sovietică sunt simple invenții.

„Am văzut ieri ceva comunicat al Ambasadei Rusiei în care jafurile și abuzurile săvârșite de Armata Sovietică în 1944-1947 în teritoriile ocupate sunt tratate drept invenții și calomnii.

Cum mi-au trecut prin fața ochilor câteva mii de file din dosare în care sunt relatate abuzurile săvârșite de soldații sovietici în România îmi iau angajamentul solemn de pionier ca până la sfârșitul anului viitor să tipăresc o carte cu istoria jafurilor sovietice. O să mă ocup de jefuirea populației, partea cu jaful mare, despăgubirile și sovromurile a fost tratată foarte bine de istorici români mai mult decât calificați.

Îmi amintesc de un tabel din care rezulta că bravii sovietici au jefuit din Craiova toate lingurile și furculițele pe care au putut pune mâna”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button