Social

Ziua Culturii Naționale celebrată pe scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

Începutul anului aduce pe data de 15 ianuarie două momente de sărbătoare și bucurie, Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu.

În fiecare an este momentul să ne amintim că, așa cum spunea George Călinescu, „apele vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate, și câte o stea va veșteji pe cer, în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale.”  

Astăzi, avem datoria morală să cinstim memoria lui Eminescu, mai ales în aceste vremuri de mari încercări, când avem nevoie, mai mult ca oricând, să devenim mai solidari și mai hotărâți pentru a ne înfăptui marile idealuri naționale prin cultură, conștienți de ceea ce avem și de ceea ce ne definește ca națiune, fără a căuta extraordinarul în altă parte, ci între propriile granițe, în propriile minți și în propriile inimi.

Pe 15 ianuarie celebrăm două repere fundamentale pentru România, Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu. În această zi de sărbătoare pentru poporul român suntem datori să ne reamintim moștenirea pe care ne-au lăsat-o înaintașii noștri și să ne gândim ce le lăsăm moștenire viitoarelor generații care să se poată defini la rândul lor prin valori autentice pentru care să fie mândre.

Ziua Culturii Naționale ne reamintește cine suntem. Un citat celebru a lui Mihai Eminescu ne atrage atenția că ”trebuie să fim un stat de cultură la gurile Dunării; aceasta e singura misiune a statului român şi oricine ar voi să ne risipească puterile spre alt scop pune în joc viitorul urmaşilor şi calcă în picioare roadele muncii străbunilor noştri”.

Duminică, 15 ianuarie, începând cu orele 19.00, scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” va găzdui spectacolul ”Cartea Junglei – Magia spectacolului musical”.

Celebrele povestiri ale lui Rudyard Kipling, prind viață într-un mod absolut inedit într-un spectacol  plin de suspans, de emoție, de bucurie și de explozie muzicală.

Musicalul Cartea Junglei este un spectacol pentru toate vârstele. Deși vorbim despre o poveste ultracunoscută, haina în care vine îmbrăcată este una  spectaculoasă. Povestea atât de îndrăgită de copii, dar și de părinți este  prezentată într-un mod atât de jucăuș, încât nu are cum să nu-ți umple sufletul de bucurie.

Ludicul lui Baloo, împreună cu inocența lui Mowgli și cu determinarea Bagheerei, se întrepătrund perfect, aducând savoare spectacolului. Lupii, elefanții, maimuțele, vulturii, înșelătorul șarpe Kaa și spaima junglei Shere Kaan vor condimenta povestea cu emoții dintre cele mai diverse.

Muzica live a spectacolului, costumele spectaculoase și decorul vin perfect în completarea virtuților actoricești ale interpreților.

Este pentru prima dată când spectacolul Cartea Junglei este montat în cheia unui musical autentic asemenea teatrelor de profil din Londra, muzica având o pondere mult mai mare decât în povestea celebră a desenului animat.

Informații despre stagiunea 2022-2023, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”,  puteti afla de pe  site-ul oficial: www.opereta.ro sau de pe pagina de facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian/

Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.startickets.ro, cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button