Internațional

Kiev: Rusia pregătește o armată de două milioane de soldați

Serviciile de informații militare ale Ucrainei nu exclud ca liderii de la Moscova să anunțe o nouă mobilizare.

Rusia încearcă să formeze o armată de două milioane de soldați – cel puțin asta susține Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării (DIU) al Ucrainei. Oficialii ucraineni menționează că în timpul primului val de mobilizare în forțele armate ale Federației Ruse au fost chemate 300 de mii de persoane.

„Serviciile de informații militare ale Ucrainei nu exclud ca conducerea rusă în zilele următoare să anunțe un nou val de mobilizare. Alți 500.000 de ruși vor intra în Forțele Armate Ruse, ceea ce va permite țării teroriste să creeze rezerve strategice”, se arată în comunicatul DIU, citat de presa ucraineană.

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, Federația Rusă se pregătește deja să anunțe un nou val de mobilizare. Pentru a face acest lucru, ei aduc modificări legilor care vor reglementa desfășurarea proiectului. În plus, Rusia pregătește centre de antrenament, relatează serviciile de informații ucrainene.

„Conform estimărilor serviciilor de informații militare ale Ucrainei, amploarea măsurilor de mobilizare întreprinse de țara agresoare indică planurile conducerii sale de a crea o armată de aproximativ două milioane de oameni”, a adăugat DIU.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button