Politică

Plagiatorul Bode refuză să demisioneze

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, spune că situația privind teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode „se tranşează în instanţa de judecată” şi nu se poate pronunţa înainte de un verdict.

Declarația lui Cărbunaru vine după ce Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a concluzionat că teza lui Bode este „profund viciată” de plagiat și de „citare defectuoasă și incorectă”.

„Din datele pe care le am, ministrul de Interne a oferit deja o poziţie publică în legătură cu acest material de informare pe care l-a transmis Universitatea Babeş-Bolyai. Nu este singura analiză care s-a făcut, deci nu o să comentez acum nici această analiză şi nici altele care au avut deja loc în legătură cu această teză. Iar în contextul în care există o procedură în instanţă legată de această lucrare m-aş opri aici cu comentariile”, a spus Cărbunaru, întrebat care este poziţia Guvernului şi a premierului în legătură cu decizia Comisiei de etică a Universităţii Babeş-Bolyai.

„La fel ca şi în orice alte cazuri, premierul României cere respectarea legii. În cazul punctual la care vă referiţi dumneavoastră, este o situaţie care se tranşează în cadrul unui proces care e gestionat de o instanţă de judecată şi nu m-aş putea pronunţa înainte să fi avut un verdict”, a mai adăugat Cărbunaru.

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a stabilit, cu privire la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate, se arată într-un comunicat oficial.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button