Internațional

Ambasadorul Victor Micula: Va fi o iarnă foarte complicată pentru Ucraina şi pentru prietenii Ucrainei

Ucraina va trece prin cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial, a declarat pentru AGERPRES ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula.

Acesta susţine că atât Ucraina, cât şi prietenii acesteia trebuie să se pregătească „pentru această încercare”, menţionând că nimeni nu trebuie să se lase intimidat de atacurile regimului Putin împotriva infrastructurii civile.

„Va fi o iarnă foarte complicată, probabil va fi cea mai grea iarnă din Ucraina de după Al Doilea Război Mondial, şi va trebui să ne pregătim, mental şi moral, pentru această încercare, cu toţii, ucrainenii şi prietenii Ucrainei, dar nu ne vom lăsa intimidaţi de atacurile regimului Putin împotriva infrastructurii civile”, a afirmat şeful ambasadei române în Ucraina.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a avertizat săptămâna aceasta că pentru trei milioane de locuitori din capitala Ucrainei urmează o iarnă grea, din cauza distrugerii de către ruşi a infrastructurii, iar liderul grupului Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European, Manfred Weber, a îndemnat statele vest-europene să dea dovadă de mai multă solidaritate în primirea refugiaţilor ucraineni, al căror număr ar putea creşte dacă vor continua atacurilor ruseşti asupra infrastructurilor energetice ucrainene în plină iarnă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button